



Special Techniques and Response Training

## September 11, 12 and 13, 2009

### Various locations in Southwest Louisiana

# **Cost is free**

#### Join us in over184 hours of Emergency Responder Training.

	Course Schedule (Single Class events)			Sept. 11, 2009		Sept. 12, 2009	Sept. 13, 2009
	20 hrs	Basic Rope Rescue	6:00p - 10:00p		8:00a - 4:00p		8:00a - 4:00p
	12 hrs	CAMEO		6:00p - 10:00p		8:00a - 4:00p	
	48 hrs	FunSAR (Class begins Sept. 4,5,6)		6:00p - 10:00p		12:00 - 24:00	24:00 - 12:00
	12 hrs	Basic Trench Rescue	6:00p - 10:00p			8:00a - 4:00p	
	12 hrs	Emergency Vehicle Operations Course	6:00p - 10:00p			8:00a - 4:00p	
	12 hrs	Fire Origin and Cause	6:00p - 10:00p			8:00a - 4:00p	
	10 hrs	ATV Search and Rescue (Saturday class filled first)				8:00a - 6:00p	8:00a - 6:00p
	8 hrs	Fire Ground Leadership				8:00a-4:00p	
	8 hrs	Swift Water Rescue Awareness				8:00a-4:00p	
		Multiple Presentation Classes	Sept. 11, 2009		Sept. 12, 2009		
	3 hrs	Emergency Response to Clandestine Drug Labs		6:00p - 9:00p		8:00a - 11:00p	
	3 hrs	Improvised Explosive Devices (Recognition & Safety)		6:00p - 9:00p		8:00a - 11:00p	
	3 hrs	Ethanol: Emergency Response Procedures		6:00p - 9:00p		8:00a - 11:00p	
	3 hrs	The Art of Reading Smoke		6:00p - 9:00p		1:00p-4:00p	
	3 hrs	Liquefied Propane Gas Emergencies				1:00p-4:00p	

First Name	Last Name
Department's Name	
Phone #	Email

Visit <u>www.certc.net</u> to download the S.T.A.R.T. Fest 2009 Class schedule for class locations.

Complete the registration and return via fax to 337-527-5492 or Register on line at <u>http://certc.net</u>

#### **Professional Responders training Professional Responder**